Brevkasse

Ladyboss Cat’s Brevkasse

“Hvorfor er jeg stadig ikke glad, når jeg har gået til psykolog i flere år efter min skilsmisse?”

Der kan være flere årsager. To årsager som jeg oftest støder ind i i mit daglige arbejde med fraskilte kvinder er:

1. At du sidder fast i dét, jeg kalder “traume-loopet“.
2. At du ikke har healet på alle niveauer. For at heale rigtigt efter så stor en krise, som en skilsmisse kan være, så er det min erfaring, at det kræver håndtering/healing/forandring på 4 planer, nemlig:

  • Det følelsesmæssige (fx at man kan håndtere stærke og svære følelser uden at gå i panik og blive overvældet. Det følelsesmæssige plan håndteres bedst ved at lære at bruge kroppen. Så går det hurtigst, er min erfaring.)
  • Det mentale (fx at man kan styre sine tanker, og at man ser og forstår de mentale historier, man har fabrikeret om bruddet, om livet, om fortiden, om fremtiden, om lykken, om kærligheden osv.)
  • Det adfærdsmæssige (fx at man kan stoppe med at gøre ting, der er uhensigtsmæssige og begynde at få en ny adfærd, der understøtter det liv og de følelser, man gerne vil have)
  • Det spirituelle (fx at man har tillid til, at livet vil én det godt, og at man nok skal blive glad igen og finde kærligheden igen. At man ved, hvornår man skal give slip og give resten til Karma)

Det betyder, at hvis man kun har fået hjælp til at håndtere det mentale plan, eller det adfærdsmæssige plan f.eks., ja så vil smerten hele tiden starte forfra, hver gang problemet trigges.

Hvis du sidder fast i traumeloopet, så handler det om at få omprogrammeret hjernen, så den forstår, at den ikke længere er i den traumatiske situation, og tankerne kan falde til ro. Og så skal den have et nyt “program” installeret. Det kan faktisk gøres relativt hurtigt, også hvis man har været skilt længe. Men det er vigtigt at stoppe med at analysere og i stedet begynde at ændre tilstanden. Det kan du lære at gøre med Ladyboss-metoden

“Hvordan kommer jeg videre, når min ex-mand ikke vil forstå, hvad han har gjort? Jeg kan slet ikke kende ham mere!”

Når du er blevet udsat for svigt af din ex, som måske har forladt dig til fordel for en anden eller på andre måder har løjet eller ført dig bag lyset, så er det meget normalt, at man forsøger at ”reparere” skaden ovre i den person, der har forvoldt skaden.
Fx ved at man søger svar, forklaringer, undskyldninger, anger osv.

Men ofte ser jeg, at i den søgen efter healing og reparation ovre i ex-manden/ex-konen, så oplever man DOBBELT-SVIGT.

For i mange tilfælde får man ingen forklaringer eller svar eller undskyldninger. Man får kun mere svigt tilbage. For den respekt for ”alle de år vi havde sammen”, den respekt for ”den kærlighed vi engang havde” den får man ikke, som man havde forventet eller håbet på.
Så i stedet for at tilliden til dels kan blive genoprettet og healingen måske føles nemmere, så får man bare IGEN følelsen af svigt.
Og denne onde cirkel kan faktisk i mange tilfælde fortsætte i årevis. Hvor dramaet og de sårede følelser intensiveres.

Men hvad er så løsningen?
Løsningen er at tage ansvar for healingen selv! At tage ansvar for dine egne følelser. Dem skal din ex ikke reparere. Det kan godt være, at han er skyld i dine følelser, men dine følelser er stadig i sidste ende dit ansvar. Det er benhårdt, men det er her healingen ligger. Den ligger “desværre” ikke ovre hos din ex. Den gode nyhed er, at det betyder, du rent faktisk kan gøre noget ved det. Det kunne du jo ikke, hvis det var ham eller hende, der havde poweren til at heale din smerte. Den power har du selv! Og DÉT er fedt!

“Jeg er ikke skilt endnu, men vi har mange problemer, så jeg er bange for at blive det. Hvad skal jeg gøre?”

Du kan læse et blogindlæg, jeg har skrevet om lige netop dét. Der er selvfølgelig mange ting, man kan gøre, og det afhænger af situationen. Men jeg kan godt lide at tale om, hvad man selv kan gøre, for det giver handlemuligheder og power, og det betyder, at man tager ansvar. Så her er en mere generel og ikke-udtømmelig liste. Du finder indlægget her: Blogindlæg

Hvis du har et spørgsmål, som du gerne vil have svar på, er du velkommen til at skrive til mig på ladyboss@ladybosses.dk

© 2023 Vienna Meditation